Inlägget gjort

Med knorr på tillvaron! En grisdoktors irrfärder

”Mina föräldrar tog mina veterinära framtidsplaner med ro. En nära släkting var däremot ganska betänksam. Efter vad hon hade hört så drack alla veterinärer ohyggligt och deras fester var av det våldsammare slaget. Att jag skulle hamna i ett sådant okristligt sällskap var henne helt främmande.
Tyvärr fick hennes – i all välmening – utdelade varning motsatt effekt. Jag var en trotsig tonåring som ville gå mina egna vägar. Dessutom hade jag läst ”Röde Orm” och var oerhört förtjust i de barbariska fester som där beskrevs.
Tänk om det gick till så här i verkligheten! Att även veterinärer i sina vita rockar satt framför eldstaden, berättade osedliga historier och drack mjöd? Jag hissnade vid tanken. Sån ville jag också bli…”

Leg. veterinär Per Axel Beskow arbetar som djurhälsoveterinär, främst med grisar.
Kåserierna i denna bok är dock minnen hämtade från hans många år som ”distriktare”.